Ledare

Så var man invigd ledare då! Farväl alla skitjobb på läger, farväl alla "Sen när ni blir ledare" och framför allt farväl alla läger och hajkavgifter inom kåren! Välkommen ansvar som jag egentligen redan tar eftersom jag är patrulledare. Jag har ju egentligen bara gått i plus på det här!

Och Tobbe: du kommer få höra att du missade din egen invigning i (minst) ett år :D Moahahahhahahhahhuhähuaahhahahahhahhahhahha!! Brott som att jobba för innebandyn istället för att bli ledare lönar sig inte i längden serru! Aja, Johannes verkade näst intill rörd när han själv invigde oss. Han häöll ett långt och fint tal faktiskt!

Och det är ju faktiskt inte bara "den extrema Puman" (Det namnet som otiverade oss till att bli så bra som vi har blivit). Nej, det är ju faktiskt mina kära Antilooper också! Konten. Ett helt års erfarenheter ligger nu i deras egna små kontar och de har nu blivit ännu bättre på att elda, ännu bättre på att hugga ved, och visst sjutton har det varit roligt! Om ett år så står de där med kängorna också!

Man blir nästan rädd för hur snabbt det kan gå egentligen! Som det lät på Johannes så kändes det som att vi var de där små pajsarna igår. Kommer det gå lika snabbt tills mina egna antilopper har börjat bli så stora att de börjar lära mig saker och kommentera att jag går slarvigt med yxan?

Vad man lär sig är att tid är något man ska ta vara på. speciellt när det bara gäller 1½ timme i veckan!


En väldigt rolig lab

Japp! som rubriken säger. en väldigt rolig lab!

Det var imorse. Fysiklaboration! Något som ofta faktiskt är väldigt kul. Idag var inget undantag, nej, idag var nästan den roligaste hittils. Vi jobbade med induktans och magnetism. Jag och Peter jobbade i par, och tanken var att vi skulle göra sju olika uppgifter på ett papper. Allt gick snabbt och bra. Faktiskt så snabbt och bra att vi kom till den sjunde och sista uppgiften först av alla. vid det här läget hade vi en koppling som såg ut så här: först ett spänningsaggreagt som var instält på 2V, efter det en koppling till en spole på 300 varv som var tranformatorkopplad(med magneter inuti) till en spole med 10000 varv. i änden av denna fanns två tomma metalutgångar för sladdar. För er som inte så high på det här(typ 100% av er som läser), så innebär det hela att koppling kommer innehålla i princip ingen spänning alls, förutom när man sättar på och stänger av, då spänning gick upp till runt +-60V.

Nu till det roliga. Innan vi hinner börja så kommer allas våran favoritlärare Stellan fram och monologen och händelsen lyder:
jahopp, ja! Jag ser att ni har kommit fram till mitt favoritexperiment med elever! Rickard, du sätter dina två fingrar här*Pekar på de två metalutgångarna som är strömförande* Och Peter,(Nu låter Stellan glad) du drar ur sladden så får Rickard en stöt på 60 volt :D sen är det Peters tur!

Äckligt kul faktiskt! Stellan är en skön lärare! Det var så kul att vi bara var tvugna att testa fler gånger!

kan ju bara förtydliga att 60V med sån liten ström inte är någon fara. Framför allt inte när det gäller två fingrar på samma hand.

Sovjetiska nationalsången och Super Mario

Jag blir överaskad av mig själv ibland. Nu är ett sådant tillfälle! Under de två kommande veckorna kommer jag ha prov i alla ämnen, men jag är inte stressad för fem öre. Jag är faktiskt så lugn att jag idag har suttit och spelat Super Mario på mitt gamla hederliga SNES och tagit en paus ifrån själva pluggandet. Faktum är att den pausen håller på i skrivande stund. I nuvarande stund sitter jag och skriver det här( duh!) och lyssnar på den gamla sovjetiska nationalsången. Varför gör jag det? Jag förbluffar mig själv igen! Jag har satt den på repeat. Är det för att jag tycker att den är bra? Och kan jag jag ens säga att jag tycker att den är bra? Den representerar för sjutton Sovjet, jag kan inte texten och jag har inte en aning om vad den betyder.

En simpel gissning får väl bli att jag faktiskt gillar den sovjetiska nationalsången(kan ingen fixa en förkortning!?) trots att jag inte vet vad den betyder eller kan stå för något som sägs i den.

Och vad gäller pluggandet så... Ja, så vad? Plugga kan säkerligen vara bra, men vem behöver inte en paus någon gång då och då? Faktum är att jag inte känner mig särskilt orolig inför någonting under de två kommande veckorna. Vad kan gå fel liksom? Proven borde faktiskt inte ses som ett hinder egentligen. Man borde se det som chanser att faktiskt övertyga både sig själv och sin lärare att man klarar av det här!

Nu sitter säkert någon läsare och bara väntar på en klok slutsats och en bra mening med det här inlägget. den läsaren tänker jag nog tyvärr göra besviken genom att säga att det inte finns en enda liten underliggande mening med det här inlägget :)  Tanken är nog snarare att det får bli upp till läsaren om den kan hitta något om den vill det eller helt enkelt lämna en liten kommentar och sen bara dimpa bort i cyberoändligheten!

såå.. ja.. det här inlägget är totalt skrivet på improvisation och nu tog det slut helt enkelt! H a det bra

Spontanheten har talat!

"Lev som en man. UGH!" - stora ord i K-red


Revolution

Nej nu! Det är dags att rycka upp sig!

Jag läser igenom min egen blogg. vad sjutton är det med mig egentligen? Det är bara deppande och fokusering på det jobbiga. Det är inte jag! Jag har hamnat i en hyffsat jobbig situation med skola osv, men inte sjutton gör depp något bättre? Det är ungefär som att fastna i träsket och göra det värre genom att plaska vidare och dyka i mitten!

Det behövs en förändring! ibland fattar jag faktiskt inte hur folk fortfarande orkar umgås med mig. Jag har inte precis varit pärlan på pizzan på sistone!

Nej, förändring får det bli! Saker och ting behövs förändras! till att börja med får det nog bli en mer positiv syn på skolan. det är en grundförutsättning. Man får ju iaf lära sig saker gratis, och gratis är ju gott, eller hur? Medans jag ändå håller på så kan jag försöka komma igång med körkortet. Nu när båten ÄNTLIGEN är iland så hinner paranteserna gå handledarkursen med mig! Humöret får nog se till att gå upp några decibell också! Ingen mår bra av att vara nedstämd!

Okej, så här ser alltså listan för Haeggman-revolutionen ut:
*Bättre attityd till skolan
*Körkortet
*Humöret

Ok, handen på hjärtat gottfolk! Vad är det mer som behövs ändras? Eller rättare sagt: vad har jag glömt i min vanliga Haeggman anda?